Χρυσοί Σκούφοι 2025: Αυτά είναι τα 45 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας – Στην κορυφή το «Etrusco» της Κέρκυρας, στο «Ex Machina» το βραβείο κοινού

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Αυτά είναι τα 45 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας – Στην κορυφή το «Etrusco» της Κέρκυρας, στο «Ex Machina» το βραβείο κοινού

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός τίμησε τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης

 

Απονεμήθηκαν τη Δευτέρα οι Χρυσοί Σκούφοι από το «Αθηνόραμα» στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, των επιχειρήσεων, του τουρισμού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, συναντήθηκαν στα Asteria Domus, τον νέο χώρο του Ομίλου Παπαθεοχάρη, με τα σπουδαιότερα ονόματα της εστίασης και της φιλοξενίας της χώρας και μαζί τους ανακάλυψαν τις 45 κορυφαίες γαστρονομικές διευθύνσεις της Ελλάδας.

Το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι θριάμβευσε για άλλη μία χρονιά στο γαστρονομικό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων, διατηρώντας την πρωτιά για 13η χρονιά ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη απένειμε το βραβείο. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκαν τα εστιατόρια Botrini’s Athens και Delta.

Παράλληλα, 24 Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν σε εστιατόρια των νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου και της Χαλκιδικής, τιμώντας έτσι την καλοκαιρινή Ελλάδα και το υψηλό γαστρονομικό της επίπεδο – μόνο η Σαντορίνη απέσπασε για τα εστιατόριά της 6 Χρυσούς Σκούφους. Την ίδια στιγμή, η Αθήνα καμαρώνει για τους δικούς της 16 Χρυσούς Σκούφους, αποδεικνύοντας ότι η πορεία της γαστρονομικής σκηνής της πρωτεύουσας παραμένει σταθερά ανοδική.

Φυσικά, από τη φετινή λίστα δεν έλειψαν οι εκπλήξεις και οι αλλαγές, όπως αναφέρεται στο athinorama.gr.  Επτά εστιατόρια μπήκαν για πρώτη φορά στην πολυπόθητη κατάταξη – αξίζει να σημειωθεί πως η Πελοπόννησος και η Πάρος κατέκτησαν 2 από αυτούς – 4 εστιατόρια αναβαθμίστηκαν και ανέβηκαν σε θέση, ενώ 3 έχασαν δυστυχώς τον Χρυσό τους Σκούφο, καθώς η αυστηροποίηση των βαθμολογικών βάσεων που ξεκίνησε από πέρσι, ίσχυσε και για αυτή τη χρονιά.

Για το 2025 το βραβείο του καλύτερου Chef pâtissier κέρδισε ο Μανώλης Στήθος, ενώ το Βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στο Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά.

 

ΠΗΓΗ

Περισσότερα από την κατηγορία

Κώστας Κόκλας για τον θάνατο της Καίτης Κωνσταντίνου: Αυτή είναι η μοίρα των σπουδαίων ανθρώπων

Κώστας Κόκλας για τον θάνατο της Καίτης Κωνσταντίνου: Αυτή είναι η μοίρα των σπουδαίων ανθρώπων

Ο ηθοποιός βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της μητέρας της εκλιπούσας, Αγγελικής Βελισσαρίου   Ο Κώστας Κόκλας αποχαιρέτησε με δάκρυα στα μάτια την Καίτη Κωνσταντίνου, η […]

Μας απειλούν με βόμβες, απειλούν τη ζωή των εργαζομένων, καταγγέλλει ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Πινακοθήκης

Μας απειλούν με βόμβες, απειλούν τη ζωή των εργαζομένων, καταγγέλλει ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Πινακοθήκης

Ζητήσαμε πρόσθετη προστασία, απειλούν και αστυνομικούς, υποστήριξε ο Γιώργος Οικονομόπουλος   Στην καταγγελία ότι οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Εθνικής Πινακοθήκης δέχονται απειλές […]

Κυριακή Γρίβα: Ξεκίνησε η ανάκριση των τεσσάρων αστυνομικών που διώκονται για κακούργημα – Παρόντες οι γονείς της

Κυριακή Γρίβα: Ξεκίνησε η ανάκριση των τεσσάρων αστυνομικών που διώκονται για κακούργημα – Παρόντες οι γονείς της

Οι γονείς της δηλώνουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά των αστυνομικών – Για θανατηφόρα έκθεση από υπόχρεο πρόσωπο διά […]

Χανιά: Τελευταίο αντίο σήμερα για τον 19χρονο Μάριο – Περιμένουν απαντήσεις από τον ιατροδικαστή για τις συνθήκες θανάτου του

Χανιά: Τελευταίο αντίο σήμερα για τον 19χρονο Μάριο – Περιμένουν απαντήσεις από τον ιατροδικαστή για τις συνθήκες θανάτου του

Ο 19χρονος αθλητής πολεμικών τεχνών άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ όπου μεταφέρθηκε με χτύπημα στο κεφάλι Στον Ιερό […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »