Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός τίμησε τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης
Απονεμήθηκαν τη Δευτέρα οι Χρυσοί Σκούφοι από το «Αθηνόραμα» στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.
Προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, των επιχειρήσεων, του τουρισμού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, συναντήθηκαν στα Asteria Domus, τον νέο χώρο του Ομίλου Παπαθεοχάρη, με τα σπουδαιότερα ονόματα της εστίασης και της φιλοξενίας της χώρας και μαζί τους ανακάλυψαν τις 45 κορυφαίες γαστρονομικές διευθύνσεις της Ελλάδας.
Το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι θριάμβευσε για άλλη μία χρονιά στο γαστρονομικό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων, διατηρώντας την πρωτιά για 13η χρονιά ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη απένειμε το βραβείο. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκαν τα εστιατόρια Botrini’s Athens και Delta.
Παράλληλα, 24 Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν σε εστιατόρια των νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου και της Χαλκιδικής, τιμώντας έτσι την καλοκαιρινή Ελλάδα και το υψηλό γαστρονομικό της επίπεδο – μόνο η Σαντορίνη απέσπασε για τα εστιατόριά της 6 Χρυσούς Σκούφους. Την ίδια στιγμή, η Αθήνα καμαρώνει για τους δικούς της 16 Χρυσούς Σκούφους, αποδεικνύοντας ότι η πορεία της γαστρονομικής σκηνής της πρωτεύουσας παραμένει σταθερά ανοδική.
Φυσικά, από τη φετινή λίστα δεν έλειψαν οι εκπλήξεις και οι αλλαγές, όπως αναφέρεται στο athinorama.gr. Επτά εστιατόρια μπήκαν για πρώτη φορά στην πολυπόθητη κατάταξη – αξίζει να σημειωθεί πως η Πελοπόννησος και η Πάρος κατέκτησαν 2 από αυτούς – 4 εστιατόρια αναβαθμίστηκαν και ανέβηκαν σε θέση, ενώ 3 έχασαν δυστυχώς τον Χρυσό τους Σκούφο, καθώς η αυστηροποίηση των βαθμολογικών βάσεων που ξεκίνησε από πέρσι, ίσχυσε και για αυτή τη χρονιά.
Για το 2025 το βραβείο του καλύτερου Chef pâtissier κέρδισε ο Μανώλης Στήθος, ενώ το Βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στο Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά.