Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα η ερευνητική ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης (http://ctll.e-ce.uth.gr), αναπτύσσει μαθησιακές πρωτοβουλίεςενδυνάμωσης διδασκόντων προς το σχεδιασμόεκπαιδευτικών δράσεων για την αντιμετώπιση του τραύματος από φυσικές καταστροφές σε μαθητές. Οι δράσεις απευθύνονται σε διδάσκοντες στηνπρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αφορούν συμβάντα όπως σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές, ξηρασία, και άλλα. Το ερευνητικό έργο εμπλουτίζει τις δεξιότητες των διδασκόντων μέσα από ολοκληρωμένα παραδείγματα ασκήσεων και οδηγούς καλών πρακτικών που τους υποστηρίζουν στο σχεδιασμό και την εφαρμογή νέου περιεχομένου προσαρμοσμένου στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε τάξης. Οι μαθησιακές δραστηριότητες μπορούν να ενσωματωθούν σε μαθήματα όπως τα μαθηματικά, οι τέχνες, η μουσική, και ο αθλητισμός.
Στα πλαίσια του ερευνητικού έργου το ΤΗΜΜΥ διοργάνωσε στις 20 Ιανουαρίου 2025 συνάντηση κοινοπραξίας με τη συμμετοχή 15 εκπαιδευτών και ερευνητών από την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, και την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες συνεργάστηκαν στη δόμηση μαθησιακών δράσεων και την προσαρμογή αυτών στις συνθήκες, τις ιδιαιτερότητες, και τις ανάγκες της κάθε χώρας.
Το έργο ReachOut υλοποιείται από το 2024 έως το 2026. Εκτός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην υλοποίηση συμμετέχουν η Περιφέρεια Κωνσταντινούπολης, περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης από την Τουρκίακαι τη Ρουμανία, και μη κυβερνητικοί οργανισμοί από τη Βουλγαρία. Επιστημονικά υπεύθυνοι του έργου είναι το μέλος ΕΔΙΠ του ΤΗΜΜΥ Χαρίκλεια Τσαλαπάτα και ο Ομ. Καθ. του τμήματος Ηλίας Χούστης.