Eστιατόριο τηγανίζει μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για περισσότερα από 100 χρόνια

Eστιατόριο τηγανίζει μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για περισσότερα από 100 χρόνια

Ενα δημοφιλές κατάστημα στο Μέμφις υποστηρίζει πως τηγανίζει τα διάσημα μπιφτέκια του, στο ίδιο λάδι για περισσότερο από έναν αιώνα, και αυτό είναι το μυστικό της νοστιμιάς τους.

Ο Elmer “Doc” Dyer ίδρυσε το διάσημο πλέον εστιατόριο μπέργκερ του στο Μέμφις το 1912, στοιχηματίζοντας στο μυστικό μείγμα καρυκευμάτων του για να κάνει τα μπιφτέκια ακαταμάχητα. Λειτούργησε, οι άνθρωποι λάτρεψαν τα μπιφτέκια του Dyer, αλλά μόνο μια μοιραία νύχτα, όταν ένας από τους σεφ ξέχασε να αλλάξει το λάδι στο τηγάνι, έγιναν απλά νόστιμα.

Η Κένταλ Ρόμπερτσον, η σημερινή ιδιοκτήτρια, ισχυρίζεται πως το τηγάνι με λάδι δεν έχει αλλάξει ποτέ από τότε, οπότε όλα τα μπιφτέκια εξακολουθούν να μαγειρεύονται με το αρχικό λάδι που έκανε το εστιατόριο διάσημο πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

Τα μπιφτέκια είναι αρχικά στρογγυλές μπάλες κρέατος που χτυπιούνται με ένα ξύλινο σφυρί και στη συνέχεια τοποθετούνται σε μεγάλα μαντεμένια τηγάνια γεμάτα με το θρυλικό αιωνόβιο λίπος του εστιατορίου. Τα λεπτά μπιφτέκια τείνουν να συρρικνώνονται όταν τηγανίζονται, έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως ζητούν μια διπλή, μερικές φορές τριπλή μερίδα, «επειδή μια μερίδα δεν χορταίνει».

Θα νόμιζε κανείς ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα αηδίαζαν από μπιφτέκια φτιαγμένα σε αιώνιο λάδι, αλλά η Kendall Robertson λέει ότι γνωρίζουν το μυστικό συστατικό και όχι μόνο δεν τους πειράζει, αλλά μερικοί το βουτούν ακόμη και δύο φορές. Ζητούν ολόκληρο το μπιφτέκι τους – ψωμάκια και οτιδήποτε άλλο – να βυθιστεί σε γευστικό λάδι πριν από τη συσκευασία.

Εάν ανησυχείτε ότι θα ξεμείνουν από ειδικό λάδι, μην ανησυχείτε. Ο κιμάς με ειδικά καρυκεύματα δημιουργεί πάντα επιπλέον λίπος κατά το μαγείρεμα, πράγμα που σημαίνει ότι η ποσότητα λαδιού αυξάνεται με κάθε νέα παρτίδα μπιφτεκιών. Η εγκατάσταση επεξεργάζεται μεταξύ 750 και 1.000 κιλών μοσχαρίσιου κιμά κάθε εβδομάδα και περίπου 10 κουβάδες αυτού του προϊόντος είναι σε απόθεμα για την περίπτωση που συμβεί κάτι στο λίπος στα τηγάνια.

Είναι ενδιαφέρον ότι η χρήση του ίδιου ζωμού ή λίπους για χρόνια, ακόμη και δεκαετίες, δεν είναι ασυνήθιστη. Για παράδειγμα, ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο φτιάχνει νουντλς στον ίδιο ζωμό για πάνω από 50 χρόνια και το Otafuku, ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια με νουντλς στην Ιαπωνία, σερβίρει τον ίδιο ζωμό από το 1945.

Περισσότερα από την κατηγορία

Ανοιχτά για το κοινό τα υπόγεια της Αγίας Σοφίας: «Εξέλιξη που δείχνει πως η ενδεδειγμένη λειτουργεία είναι αυτή του μουσείου», λέει η Τ. Μοροπούλου

Ανοιχτά για το κοινό τα υπόγεια της Αγίας Σοφίας: «Εξέλιξη που δείχνει πως η ενδεδειγμένη λειτουργεία είναι αυτή του μουσείου», λέει η Τ. Μοροπούλου

Τα υπόγεια μυστικά τηςΑγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούποληαποκαλύπτονται. Σήραγγες, κελιά και κατακόμβες έρχονται στο φως, σε μια διαδρομή ενός χιλιομέτρου, τμήματά της οποίας είναι […]

Βαρκελώνη: 500 ευρώ πρόστιμο σε οδηγούς ηλεκτρικών σκούτερ που ανεβαίνουν πεζοδρόμια και δεν φορούν κράνος

Βαρκελώνη: 500 ευρώ πρόστιμο σε οδηγούς ηλεκτρικών σκούτερ που ανεβαίνουν πεζοδρόμια και δεν φορούν κράνος

Σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις παραβάσεις από τους οδηγούς ηλεκτρικών σκούτερ, η Βαρκελώνη θα επιβάλλει πρόστιμο 500 ευρώ σε όσους οδηγούν σε πεζοδρόμια και […]

Ο Τραμπ θα καταδικαστεί για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς, δέκα μέρες πριν από την ορκωμοσία του

Ο Τραμπ θα καταδικαστεί για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς, δέκα μέρες πριν από την ορκωμοσία του

Πριν ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μπει κι επίσημα στον Λευκό Οίκο θα επιστρέψει στο δικαστήριο, αποφάσισε την Παρασκευή (3/1) δικαστής […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »