Αυτές είναι οι οκτώ λέξεις που πρέπει να λέμε για να ξεκινήσει καλά η μέρα μας – Τι λέει ψυχίατρος

Αυτές είναι οι οκτώ λέξεις που πρέπει να λέμε για να ξεκινήσει καλά η μέρα μας – Τι λέει ψυχίατρος

Ενας ψυχίατρος και TikToker αποκάλυψε τις οκτώ λέξεις που πρέπει να χρησιμοποιείτε για να ξεκινήσετε τα πρωινά σας και να έχετε μια καλή μέρα.

Στο TikTok, ο Dr. Daniel Amen – πιστοποιημένος ψυχίατρος και ερευνητής απεικόνισης του εγκεφάλου, ο οποίος μοιράζεται τακτικά συμβουλές για το πώς να φροντίζετε το μυαλό και το σώμα σας – αποκάλυψε τις οκτώ απλές λέξεις που πρέπει να λέτε τη στιγμή που ξυπνάτε για να δώσετε στον εαυτό σας μια θετική καθημερινή προοπτική.

Σύμφωνα με τον Dr. Amen, θα πρέπει όλοι μας να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι, να τεντώνουμε τα χέρια μας και να λέμε στον εαυτό μας «Σήμερα θα είναι μια υπέροχη μέρα» κάθε πρωί.

Ομολογουμένως, αυτό μπορεί να είναι λίγο υπερβολικό, αλλά ο ψυχίατρος συνεχίζει να εξηγεί γιατί αυτή η φράση μπορεί να είναι σημαντική για την ψυχική σας ευεξία.

Είναι απολύτως λογικό να σκέφτεστε πώς ακριβώς θα κάνει τη διαφορά το να λέω στον εαυτό μου «Σήμερα θα είναι μια υπέροχη μέρα» όταν ο καιρός είναι άθλιος, θα έχω πολλή δουλειά και υπάρχουν λογαριασμοί που πρέπει να πληρωθούν;

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο, όλα έχουν να κάνουν με την νοοτροπία που έχετε. «Όταν το κάνετε αυτό, το υποσυνείδητό σας αρχίζει να αναζητά το τι ακριβώς περιμένετε με ανυπομονησία σήμερα».

Συνεχίζοντας να εξηγεί την επιστήμη πίσω από το επιχείρημά του, ο Dr Amen συνέχισε: «Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι άνθρωποι που είναι αρνητικοί έχουν χαμηλότερη δραστηριότητα, ειδικά στον προμετωπιαίο φλοιό».

Ορισμένοι χρήστες δεν πείστηκαν πλήρως από τα επιχειρήματα του Dr Amen, με έναν να ρωτά «Έχει σημασία αν δεν το πιστεύω έντονα όταν το λέω;», ενώ ένας άλλος αναρωτήθηκε αν αυτό θα έκανε τον εγκέφαλο να βλέπει τις κακές εμπειρίες ως μια καλή μέρα.

Ωστόσο, υπάρχει κάποια επιστημονική έρευνα πίσω από την ιδέα του

Το να πείτε ένα σωρό λέξεις δεν πρόκειται να ανατρέψει ξαφνικά τη ζωή σας, αλλά το Healthline αναφέρει ότι οι θετικές επιβεβαιώσεις μπορεί να είναι χρήσιμες για την ενεργοποίηση «του συστήματος ανταμοιβής στον εγκέφαλό σας», το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει την αντίδρασή σας στον σωματικό και συναισθηματικό πόνο.

Το NHS αναφέρει επίσης ότι οι συνεχείς θετικές επιβεβαιώσεις μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης. Τόσο το WebMD όσο και το MentalHealth προσθέτουν ότι η μακροχρόνια χρήση θετικών επιβεβαιώσεων μπορεί επίσης να «επανασυνδέσει» τον εγκέφαλό σας προς τις θετικές σκέψεις.

Και πάλι, αυτές δεν θα λειτουργήσουν για όλους, αλλά σίγουρα αξίζει να τις δοκιμάσετε.

Περισσότερα από την κατηγορία

Αδ. Γεωργιάδης: Το 2025 έτος τομή για το ΕΣΥ- Θα δοθούν συνολικά τριπλάσια χρήματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας σε σχέση με το 2019

Αδ. Γεωργιάδης: Το 2025 έτος τομή για το ΕΣΥ- Θα δοθούν συνολικά τριπλάσια χρήματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας σε σχέση με το 2019

«Το 2025, θα είναι έτος τομή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με τις περισσότερες και μαζικότερες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν παντελώς […]

Η λίστα με τις χειρότερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου – Μην πετάξετε ποτέ με αυτές

Η λίστα με τις χειρότερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου – Μην πετάξετε ποτέ με αυτές

Όλοι μας έχουμε ταξιδιωτικούς παρόχους που προτιμούμε για τους δικούς μας λόγους, αλλά τώρα δημοσιεύτηκε ένας οριστικός κατάλογος με τις […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »