ΟΠΕΚΕΠΕ: Τελική παράταση για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τελική παράταση για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ

Υπό επεξεργασία βρίσκονται ακόμα 10.572 αιτήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

 

Μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 παρατείνεται η υποβολή των παραδεκτών αιτήσεων (χωρίς ποινή) της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) έτους 2024, σύμφωνα με απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα μα τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μέσω του gov.gr, 634.253 οριστικές αιτήσεις. Από αυτές, οι 19.400 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από τους αγρότες online, ενώ μέσω των πιστοποιημένων Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ) έχουν υποβληθεί οριστικά 614.853 παραδεκτές αιτήσεις, από το σύνολο των 625.425 δεσμευμένων αιτήσεων. Συνεπώς 10.572 αιτήσεις βρίσκονται αυτή την στιγμή υπό επεξεργασία, ως δεσμευμένες από τα ΚΥΔ, αλλά μη οριστικοποιημένες (από τα Κ.Υ.Δ.).

Όπως επισημαίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, «αξιολογώντας την πορεία της υποβολής των αιτήσεων, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των παραγωγών και των ΚΥΔ, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος παραγωγός που δεν θα υποβάλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το έτος 2024, ενώ το επιθυμεί, δίνει μια ολιγοήμερη, τελική, παράταση, για την οριστική υποβολή τους, χωρίς ποινή, μέχρι και την Παρασκευή 4/10».

Αιτήσεις με ημερομηνία υποβολής 5.10.2024 θεωρούνται απαράδεκτες

Πότε οι αιτήσεις θεωρούνται απαράδεκτες

«Παρακαλούνται, τόσο οι παραγωγοί, όσο και τα Κ.Υ.Δ. να επισπεύσουν τις ενέργειές τους, ώστε με το πέρας της παραπάνω καταληκτικής ημερομηνίας, η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων να ολοκληρωθεί με επιτυχία για το σύνολο των παραγωγών της χώρας, σημειώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι αιτήσεις με ημερομηνία υποβολής 5.10.2024 θεωρούνται απαράδεκτες.

Από την επομένη ημέρα, δηλαδή το Σάββατο 5.10.2024, εκκινούν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να δοθεί για ένα δεκαήμερο η δυνατότητα διόρθωσης των οριστικοποιημένων αιτήσεων στο πλαίσιο της απο-σφαλμάτωσης και της υποβολής του συνόλου των αιτημάτων πληρωμής. Αμέσως μετά ο Οργανισμός  θα ξεκινήσει τις εργασίες για την έγκυρη και  έγκαιρη πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης για την Βιωσιμότητα έτους 2024.

 

ΠΗΓΗ

Περισσότερα από την κατηγορία

Επιβεβαιώνεται το ψαλίδισμα της κυβερνητικής εκτίμησης για την ανάπτυξη – Οι αριθμοί που κλειδώνουν

Επιβεβαιώνεται το ψαλίδισμα της κυβερνητικής εκτίμησης για την ανάπτυξη – Οι αριθμοί που κλειδώνουν

Τι παρουσιάζεται στην έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλάνο – Ζήτημα με τις επενδύσεις και τη ζήτηση […]

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά σε 2 εβδομάδες η διάθεσή του – Οι τιμές που αναμένονται

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά σε 2 εβδομάδες η διάθεσή του – Οι τιμές που αναμένονται

Αντίστροφη μέτρηση για της διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά   Λίγες ημέρες έμειναν για την διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια υγρά […]

Προνοιακά επιδόματα: Τι αλλάζει από τον Ιανουάριο – Πώς θα καθοριστούν τα νέα ποσά

Προνοιακά επιδόματα: Τι αλλάζει από τον Ιανουάριο – Πώς θα καθοριστούν τα νέα ποσά

Στον στόχο της μεγάλης μεταρρύθμισης στα προνοιακά επιδόματα που καταβάλλει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μέσω του ΟΠΕΚΑ αναφέρεται η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη, σε […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »