Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος – Διοργάνωση επιχειρηματικής συνάντησης Σουηδών επαγγελματιών με εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις τροφίμων & μη αλκοολούχων ποτών του Επιμελητηρίου Λάρισας

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος – Διοργάνωση επιχειρηματικής συνάντησης Σουηδών επαγγελματιών με εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις τροφίμων & μη αλκοολούχων ποτών του Επιμελητηρίου Λάρισας

Το Επιμελητήριο Λάρισας, στηρίζοντας ενεργά την εξαγωγική προσπάθεια των επιχειρήσεων του, έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διοργάνωση επιχειρηματικής επίσκεψης Σουηδών επαγγελματιών του κλάδου Τροφίμων & Ποτών (αγοραστών, διανομέων, εισαγωγέων κ.ά.) στη Λάρισα, μέσω της διοργανώτριας εταιρείας RECO EXPORTS, το χρονικό διάστημα 6-9 Νοεμβρίου 2024.

 

Σκοπός της επιχειρηματικής επίσκεψης είναι η ενημέρωση και η δικτύωση των επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου με τα κανάλια διανομής τροφίμων & μη αλκοολούχων ποτών της Σουηδίας, μέσω της διοργάνωσης επιχειρηματικών επισκέψεων και προγραμματισμού συναντήσεων με αγοραστές από την Σουηδία, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τη κουλτούρα των Σουηδών αγοραστών και χονδρεμπόρων, οι οποίοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης, στη σταθερή και μακροχρόνια συνεργασία, στην αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών, στη δυνατότητα τροφοδοσίας ικανών ποσοτήτων και στο σύντομο χρόνο παράδοσης.

 

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επιχειρήσεις ικανές να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της αγοράς της Σουηδίας και αποτελεί σημαντική εκπαιδευτική ευκαιρία για τους Έλληνες συμμετέχοντες. Ως αποτέλεσμα της εμπειρίας που θα αποκτήσουν οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας από τη συνάντηση με αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους της σουηδικής αγοράς τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών, καθίσταται εφικτή η εκ βαθέως κατανόηση της λειτουργίας της προαναφερθείσας αγοράς και η εκτίμηση συγκεκριμένων δικτύων τοποθέτησης προϊόντων και επαφής με τους κατάλληλους παράγοντες της αγοράς.

 

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν με τους επαγγελματίες επισκέπτες, να τους παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες. Τα προϊόντα που εμφανίζουν ενδιαφέρον ανήκουν ενδεικτικά στις παρακάτω κατηγορίες:

 

• Διάφορα σνακ
• Vegan & Plant based προϊόντα
• Superfoods
• Μέλι, Μαρμελάδες και αλείμματα
• Αλλαντικά, κρεατικά
• Ελιές και προϊόντα ελιάς
• Γαλακτοκομικά προϊόντα
• Delicatessen είδη
• Ζυμαρικά και όσπρια
• Ροφήματα, χυμοί και αναψυκτικά
• Προϊόντα HORECA
Στην συγκεκριμένη δράση εξαιρούνται τα αλκοολούχα ποτά και τα κρασιά, λόγω μονοπωλίου της συγκεκριμένης αγοράς.

 

Σε αρχικό επίπεδο θα πραγματοποιηθεί κλειστή γευσιγνωσία κατά την οποία οι Σουηδοί επαγγελματίες-επισκέπτες θα δοκιμάσουν και θα αξιολογήσουν τους top κωδικούς προϊόντων των συμμετεχόντων επιχειρήσεων, ως προς την δυναμική και προοπτική τους στην αγορά της Σουηδίας. Τα αποτελέσματα της κλειστής γευσιγνωσίας θα δοθούν σε κάθε επιχείρηση, μετά την εκδήλωση, με τη μορφή ενός συγκεντρωτικού report. Έπειτα, οι επιχειρήσεις οι οποίες θα συμμετάσχουν στη δράση, θα παρευρεθούν σε  εξατομικευμένες Β2Β συναντήσεις μαζί τους, ενώ παράλληλα θα διοργανωθεί και γεύμα δικτύωσης με τους Σουηδούς επαγγελματίες-επισκέπτες. Σε επόμενη ημέρα θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε επιλεγμένες παραγωγικές μονάδες.

 

Οι Σουηδοί αγοραστές θα εκπροσωπούν τις εταιρείες: Grekiska, Foodbroker, Food Collective, Restaurangjouren, Biggans, Soda Nation και Sanjogruppen.

 

Για την υλοποίηση των παραπάνω ενεργειών και την αρτιότερη οργάνωση της επιχειρηματικής συνάντησης, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένη Φόρμα Συμμετοχής) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τη Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2024.

 

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των διαθέσιμων συναντήσεων, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας υπόψη:

 

• Τον εξαγωγικό χαρακτήρα κάθε επιχείρησης
• Τη διάθεση απαραιτήτων πιστοποιήσεων
• Τη δυνατότητα εκπροσώπησης της επιχείρησης στη δράση
Το κόστος συμμετοχής των επιχειρήσεων για την παραπάνω δράση καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το Επιμελητήριο Λάρισας, πλην του κόστους για το κεντρικό δείπνο δικτύωσης, το οποίο ανέρχεται στα 25€/ άτομο, με περιορισμό τα δύο (2) άτομα ανά επιχείρηση.

 

 

Δήλωση Συμμετοχής στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/cHSn6WsEc1V94Uq78

Περισσότερα από την κατηγορία

Ε. Λιακούλη: «Πληθαίνουν τα  επικίνδυνα περιστατικά στον σιδηρόδρομο- Φόβος  για “Τέμπη …ξανά”! »

Ε. Λιακούλη: «Πληθαίνουν τα επικίνδυνα περιστατικά στον σιδηρόδρομο- Φόβος για “Τέμπη …ξανά”! »

Για πολλοστή φορά σε ερώτηση-παρέμβαση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρα προχώρησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του […]

Σεμινάριο Διδασκαλίας Βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με τον Δημήτρη Χανδράκη: «Διδακτική μεθοδολογία και ερμηνευτικές προσεγγίσεις»

Σεμινάριο Διδασκαλίας Βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με τον Δημήτρη Χανδράκη: «Διδακτική μεθοδολογία και ερμηνευτικές προσεγγίσεις»

Το Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Λαρισαίων φιλοξενεί ένα ξεχωριστό σεμινάριο διδασκαλίας βιολιού με τον διακεκριμένο καθηγητή του τμήματος Μουσικής Επιστήμης […]

«Καρέκλα και πεντοχίλιαρο στον ΟΔΥΘ Α.Ε., για να …σώσουν τα νερά της Θεσσαλίας!»

«Καρέκλα και πεντοχίλιαρο στον ΟΔΥΘ Α.Ε., για να …σώσουν τα νερά της Θεσσαλίας!»

Σε δήλωση προχώρησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ των προκλητικών αμοιβών […]

21η Γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο

21η Γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο

Ο Σύλλογος  Γυναικών περιοχής Συκουρίου  και η Δημοτική  Κοινότητα Συκουρίου σας προσκαλούμε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Συκούριο (πλατεία Θέμιδος) […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »