Μαρινάκης: Οι αιτίες για τις τιμές στην ενέργεια είναι εξωγενείς – Χαιρετίζει την απάντηση Κομισιόν

Μαρινάκης: Οι αιτίες για τις τιμές στην ενέργεια είναι εξωγενείς – Χαιρετίζει την απάντηση Κομισιόν

Αισιόδοξος για την πραγματοποίηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

 

Ικανοποιητική χαρακτήρισε ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, την παρέμβαση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχολιάζοντας τη σημερινή απάντησή της στην επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις τιμές ενέργειας.

«Είναι ικανοποιητικό ότι η πρόεδρος της Κομισιόν αναγνωρίζει το πρόβλημα. Αλλά η επίλυσή του έχει τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι κάτι για το οποίο μίλησε πρώτος ο κ. Μητσοτάκης», επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

«Θα επιμείνουμε πολύ ως κυβέρνηση (…) Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα για την ενίσχυση των πολιτών, αλλά οι αιτίες για τις τιμές στην ενέργεια είναι εξωγενείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές της ενέργειας, όπως για παράδειγμα, η πίεση της κλιματικής αλλαγής στα ενεργειακά συστήματά μας, καθώς και η ανάγκη μίας καλύτερης διασύνδεσης εντός της ΕΕ και των γειτόνων της.

Ερωτηθείς, σε σχέση με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου, αν το έργο θα πραγματοποιηθεί ή όλα εξαρτώνται από τη μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε:

«Ήταν μια καλή ημέρα για το έργο αυτό σήμερα (…) Είναι εξαιρετική η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου. Η συνάντηση οδήγησε σε περαιτέρω πρόοδο (…) Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, ιδιαιτέρως για την Κύπρο, αλλά και ένα εξαιρετικά ακριβό έργο. Αισιοδοξούμε να προχωρήσει και επιθυμούμε να προχωρήσει».

 

ΠΗΓΗ

Περισσότερα από την κατηγορία

Η απειλή του πόθεν έσχες για την υποψηφιότητα Κασσελάκη – Νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τους «κόφτες»

Η απειλή του πόθεν έσχες για την υποψηφιότητα Κασσελάκη – Νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τους «κόφτες»

  Κλείδωσε το Έκτακτο Συνέδριο χωρίς αλλαγές καταστατικού, μαίνεται η σύγκρουση.   Λίγες μόνο ώρες προτού ο κ. Κασσελάκης ανοίξει δημόσια τα […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »