Χανιά: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των πεζοπόρων για τον θάνατο τουρίστριας στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Χανιά: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των πεζοπόρων για τον θάνατο τουρίστριας στο Φαράγγι της Σαμαριάς

 

Λόγω ξαφνικής καταιγίδας στο σημείο, ένας βράχος αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα νεαρή τουρίστρια.

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (18/9) στο Φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά καθώς νεαρή τουρίστρια που έκανε πεζοπορία άφησε την τελευταία της πνοή.

Αιτία στάθηκε η ξαφνική καταιγίδα που ξέσπασε στο σημείο, με αποτέλεσμα λόγω της ισχυρής νεροποντής να αποκολληθεί ένας βράχος και να καταπλακώσει το πόδι της 35χρονης γυναίκας. Δυστυχώς λόγω μεγάλης αιμορραγίας ο οργανισμός της δεν άντεξε και λίγη ώρα μετά άφησε την τελευταία της πνοή.

Την ίδια ώρα είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή άλλοι 32 πεζοπόροι. Τελικά όλοι τους απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και περίπου στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης έφτασαν στο λιμάνι των Σφακίων, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν όσα είχαν προηγηθεί.

«Προσπάθησαν να την επαναφέρουν, έκαναν ό,τι μπορούσαν»

Αρχικά όλοι τους ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις για βροχόπτωση και όταν ξεκίνησαν την πεζοπορία τους ο καιρός ήταν καλός. Ωστόσο, ξαφνικά ξέσπασε δυνατή καταιγίδα.

«Είδα το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας. Ήταν καταιγίδα. Μια καταιγίδα κατέστρεψε μια γέφυρα κι από εκεί ξεκίνησαν όλα. Τραυματίστηκε θανάσιμα μια νέα γυναίκα.», δήλωσε ένας άνδρας.

«Την είδαμε την γυναίκα, όταν ήταν όλοι τριγύρω και προσπαθούσαν να την επαναφέρουν»

«Άκουσα ότι έμειναν άνθρωποι στο φαράγγι, κάτι έγινε αλλά δεν ξέρω τι», δήλωσε ένας άλλος άνδρας.

«Όταν μπήκαμε στο φαράγγι είχε καλό καιρό»

Όπως τονίζουν, όσοι βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία και στη συνέχεια να επαναφέρουν τη γυναίκα, ωστόσο είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

«Μια γυναίκα ήταν αναίσθητη, προσπάθησαν να την επαναφέρουν, έκαναν ό,τι μπορούσαν. Είχε σπάσει το πόδι της, ήταν χωρίς αισθήσεις, δυστυχώς. Η διασωστική ομάδα ήρθε και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε», ανέφερε ένας περιπατητής.

«Πρέπει να ήταν εκεί για κάμποσο. Πάνω από δέκα λεπτά. Δεν ξέρω ποιος ήταν μαζί της, εγώ ήμουν με την οικογένειά μου και περνούσαμε από το σημείο, είδαμε τους νοσηλευτές να είναι εκεί», περιέγραψε ένας άλλος.

«Δύο φορές ακούσαμε μεγάλο μπαμ. Την είδαμε την γυναίκα, όταν ήταν όλοι τριγύρω και προσπαθούσαν να την επαναφέρουν. Δεν είχε τις αισθήσεις της. Όταν μπήκαμε στο φαράγγι είχε καλό καιρό», δήλωσε μια περιπατήτρια.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το συμβάν έγινε προς την έξοδο του φαραγγιού Σαμαριάς, στη έξοδο προς Αγία Ρουμέλη. Λόγω της δυνατής νεροποντής που ξέσπασε σήμερα, ο βράχος αποκολλήθηκε, χτύπησε σε κάποιο δέντρο και στη συνέχεια έπεσε πάνω στο πόδι της γυναίκας, τραυματίζοντας την στη μηριαία αρτηρία. Αποτέλεσμα ήταν να πεθάνει από αιμορραγία.

 

Η γυναίκα τραυματίστηκε βαρύτατα και, περίπου μισή ώρα αργότερα, άφησε την τελευταία της πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία, καθώς κανείς δεν μπορούσε να την σταματήσει, παρά τις προσπάθειες που έκαναν όσοι βρέθηκαν στο σημείο.

Η σορός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων από ελικόπτερο που έφτασε από το Ηράκλειο.

 

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ προκειμένου να μεταφέρουν και όσους είχαν εγκλωβιστεί.

 

ΠΗΓΗ

 

Περισσότερα από την κατηγορία

«Διάβασμα και εμπλοκή/ρόλος γονέων» Δωρεάν διαδικτυακό ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς από το Μαζί για το Παιδί

«Διάβασμα και εμπλοκή/ρόλος γονέων» Δωρεάν διαδικτυακό ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς από το Μαζί για το Παιδί

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Μαζί για το Παιδί για γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακόψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς με […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »