Παρέμβαση Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΚΕΔΕ για το τέλος παρεπιδημούντων

Παρέμβαση Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΚΕΔΕ για το τέλος παρεπιδημούντων

Το θέμα της πλήρους απόδοσης στους δήμους του ποσού των περίπου 120 εκατ. ευρώ, αλλά και της ορθής λειτουργίας της συγκεκριμένης πλατφόρμας, προκειμένου οι δήμοι να ενημερώνονται ορθά για τις αποδόσεις του βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, της οποίας πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

Το θέμα απασχόλησε και παλαιότερα της Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Σύμφωνα μάλιστα με όσα ισχυρίζεται ο δήμος Λαρισαίων με επίσημη ανακοίνωση του, «με την κατάργηση-απενεργοποίηση της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών για τη δήλωση επί των ακαθαρίστων εσόδων και των παρεπιδημούντων, όπου όλες οι επιχειρήσεις της χώρας μπορούσαν να καταχωρήσουν και να καταβάλουν το τέλος που τους αναλογεί, οι δήμοι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ούτε ποιες επιχειρήσεις δηλώνουν τις εισπράξεις, ούτε το ύψος του ποσού που αποδίδουν».

Η ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων προσθέτει ότι, «η λειτουργία της νέας πλατφόρμας από την ΑΑΔΕ παρουσίασε σημαντικά προβλήματα και είναι αναγκαία η άμεση έναρξη των ενεργειών επίλυσής τους. Να σημειωθεί ότι υπάρχει ήδη εβδομαδιαία συνεργασία με την ΑΑΔΕ και το ΥΠΕΣ προς την κατεύθυνση αυτή».

Η πρόταση της ΚΕΔΕ

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, η διαδικασία που έχει προκριθεί από την ΚΕΔΕ βελτιώνει την απόδοση των τελών και διευκολύνει τις οικονομικές υπηρεσίες, ώστε να γνωρίζουν επακριβώς όλες τις παραμέτρους των αποδιδομένων ποσών, για τη σωστή εκτέλεση των προϋπολογισμών των δήμων.

Περισσότερα από την κατηγορία

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »