Καιρός: Έντονες καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη – «Καμπανάκι» από Γιαννόπουλο

Καιρός: Έντονες καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη – «Καμπανάκι» από Γιαννόπουλο

Ολική μεταβολή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού από σήμερα (Τετάρτη 3/7) στην χώρα μας, καθώς από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία (κυρίως ανατολική) και τη Θράκη.

Ωστόσο, η ημέρα με τα περισσότερα και πιο έντονα φαινόμενα θα είναι η Πέμπτη (4/7), σύμφωνα με την προειδοποίηση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Ειδικότερα, τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε άλλες κυρίως ορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια. Το θερμόμετρο θα πέσει λίγο μόνο στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά στους 33 με 35 βαθμούς. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί πιο ενισχυμένοι στο Ιόνιο και τη θάλασσα Κυθήρων.

Την Πέμπτη αρκετές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Αιγαίο και σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές. Σύμφωνα με το τελευταίο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, το οποίο θα επικαιροποιηθεί το μεσημέρι και ξανά τα μεσάνυχτα σήμερα πιο ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική), στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες, στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Επιστροφή στο καλοκαίρι από την Παρασκευή και κυρίως από το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο.

Στην Αττική στα βόρεια του νομού θα βρέξει πρόσκαιρα σήμερα το μεσημέρι , αύριο σε πολλές περιοχές της Αττικής αναμένεται μεσημεριανή απογευματινή καταιγίδα.

Στη Θεσσαλονίκη και σήμερα και αύριο θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη μπόρα ή καταιγίδα.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα από την κατηγορία

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »