Οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τους πονοκεφάλους

Οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τους πονοκεφάλους

Όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να υποφέρετε από κρίσεις ημικρανίας τονίζει ο Βίνσεντ Μάρτιν, διευθυντής του Κέντρου για τους Πονοκέφαλους στο Ιταλικό Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι.

«Η κλιματική αλλαγή είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους παράγοντες πρόκλησης ημικρανιών», επισημαίνει.

«Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι η υψηλή θερμοκρασία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που προκαλεί κρίσεις ημικρανίας. Εάν τα ευρήματα επιβεβαιωθούν σε μελλοντικές μελέτες, η φαρμακευτική θεραπεία θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους των οποίων οι κρίσεις ημικρανίας προκαλούνται από καιρικές συνθήκες», τονίζει ο Vincent Martin.

Επίσης υπογραμμίζει ότι «οι ασθενείς μας συχνά μας λένε ότι οι πολύ ζεστές μέρες, οι χαμηλές θερμοκρασίες, η συννεφιά, η υγρασία ή ο άνεμος είναι παράγοντες που προκαλούν κρίσεις ημικρανίας που είναι ευδιάκριτες και προβλέψιμες, αλλά που, δυστυχώς, δεν είμαστε πάντα σε θέση να τους σώσουμε».

Περισσότερα από την κατηγορία

Νάξος – Ένας γαστρονομικός προορισμός με πολλές φυσικές ομορφιές

Νάξος – Ένας γαστρονομικός προορισμός με πολλές φυσικές ομορφιές

Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του νησιωτικού συμπλέγματος. Προσφέρει έναν πλούτο διαφορετικών εμπειριών στους […]

Καρδιά: 4 υγιεινά ροφήματα που μπορείτε να πίνετε κάθε μέρα

Καρδιά: 4 υγιεινά ροφήματα που μπορείτε να πίνετε κάθε μέρα

Η λήψη μέτρων για ενίσχυση της υγείας της καρδιάς είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή καρδιαγγειακών παθήσεων. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές συνήθειες που βοηθούν την καρδιά σας να επιτελέσει το έργο της σωστά, […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »