Η επιλογή ενός ώριμου και γλυκού καρπουζιού μπορεί να μοιάζει με ένα μικρό στοίχημα, αλλά με μερικές χρήσιμες συμβουλές, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητές σας να διαλέξετε ένα νικητή.
Το σημείο του χωραφιού ή σημείο του εδάφους όπου ακουμπούσε το καρπούζι είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη σωστή ωρίμανση. Αυτό το σημείο είναι συνήθως εύκολο να βρεθεί. Για ένα ώριμο καρπούζι, η περιοχή αυτή πρέπει να έχει κίτρινο, κεχριμπαρένιο, βουτυρένιο ή κρεμώδες χρώμα, υποδεικνύοντας ότι το καρπούζι έμεινε στο αμπέλι αρκετό καιρό για να ωριμάσει. Ένα άγουρο καρπούζι θα έχει μια πιο λευκή κηλίδα στο χωράφι.
Tap tap – that's ready, tap tap – that's not 🍉
This is how watermelon inspectors make the call to load the fruit off to market 🔽 pic.twitter.com/n6NzjzzAEM
— Sky News (@SkyNews) June 24, 2024
Το τεστ του χτυπήματος είναι κλασικό, αν και απαιτεί λίγη εξάσκηση. Σηκώστε το καρπούζι και χτυπήστε το όπως θα κάνατε σε μια πόρτα. Ένας βαθύς, κούφιος ήχος, παρόμοιος με τύμπανο, υποδηλώνει ότι το φρούτο είναι ώριμο. Εάν ο ήχος είναι υψηλός, το φρούτο είναι πιθανότατα άγουρο. Ένας θαμπός θόρυβος υποδηλώνει ότι το καρπούζι είναι πιθανώς υπερώριμο.