Στην ανοικτή συνέλευση των κατοίκων σήμερα ο Περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας

Στην ανοικτή συνέλευση των κατοίκων σήμερα ο Περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας

Όχι στη μυδοκαλλιέργεια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Αρνητική είναι η θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην προοπτική ανάπτυξης μονάδων μυδοκαλλιέργειας στις παραλιακές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Αυτό ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας μιλώντας σήμερα στην ανοικτή συνέλευση των κατοίκων, που πραγματοποιήθηκε στη δημοτική ενότητα Πυργετού του Δήμου Τεμπών.


Ο κ. Κουρέτας ξεκαθάρισε πως η περιφερειακή αρχή δεν είναι αντίθετη στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, ωστόσο έκανε σαφές ότι σε καμία περίπτωση η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν μπορεί να αλλοιώνει το χαρακτήρα της κοινότητας, κάτι που συμβαίνει στην συγκεκριμένη επένδυση και στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμα ότι είναι σημαντική η στάση των κατοίκων, ωστόσο αποδεικνύεται από τα πράγματα πως η κινηματική στάση δεν είναι αρκετή και για το λόγο αυτό χρειάζεται στιβαρή νομική και περιβαλλοντική τεκμηρίωση, προκειμένου να προστατευτεί ο χαρακτήρας της περιοχής – όπως είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμα πως από τον περασμένο Φεβρουάριο που έγινε η πρώτη συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής για το θέμα, είχε δεσμευτεί πως η περιφέρεια θα προχωρήσει άμεσα στην νομική και περιβαλλοντική τεκμηρίωση για το θέμα όπως και έγινε. Για το λόγο αυτό κεντρικός ομιλητής στη σημερινή συνέλευση ήταν ο συνεργάτης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, νομικός και καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπάλιας, ο οποίος ανέπτυξε το νομικό πλαίσιο για τις υδατοκαλλιέργειες και τα προβλήματα νομιμότητας που προκύπτουν.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Β. Κόκκαλης, του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Λιακούλη, ο Δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανόλης και οι αντιπεριφερειάρχεςΠρωτογενούς Τομέα Δ. Τσέτσιλας και Περιβάλλοντος Ν. Ράπτης.

Περισσότερα από την κατηγορία

Ο Δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης τίμησε με την παρουσία του τα “Βήματα Πολιτισμού” στη Ραψάνη και το Αντάμωμα της Όσσας

Ο Δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης τίμησε με την παρουσία του τα “Βήματα Πολιτισμού” στη Ραψάνη και το Αντάμωμα της Όσσας

Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Τεμπών το Σάββατο 29 Ιουνίου, τις οποίες παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης. Αρχικά, μετέβη […]

Δήμος Τεμπών: Δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο ΚΑΠΗ Μακρυχωρίου

Δήμος Τεμπών: Δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο ΚΑΠΗ Μακρυχωρίου

Περιβαλλοντική Δράση Ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των ανθρώπων της Τρίτης ηλικίας πραγματοποίησαν στο ΚΑΠΗ Μακρυχωρίου, η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »